Nebylo by světa bez katastrof ...

Nový katastrofický film Knowing v létě 2009 v českých kinech

06.04.2009 11:51

Metro 6. 4. 2009 (kráceno, upraveno, Tina Chadha Metro NewYork)

O prázdninách 2009 vtrhne do českých kin mysteriózní sci-fi thriller Knowing.

Film natočil režisér trháku Já, robot - Alex Proyas.

Hlavní role Nicolas Cagen - první opravdu dobrý film od Obchodníka se smrtí. Další role ve filmech: Adaptace, 8 MM, Počítání mrtvých, Hadí oči, Město andělů, Leaving Las Vegas.

Děsivý Cage (méně povedené role a filmy ???): Ghost Rider, Lovci pokladů, Next, Rituál, Kód Navajo, Mandolina kapitána Corelliho, 60 sekund.

Nový film Knowing je prý nabitý doslova hromadou vizuálně ohromujících scén hromadného ničení - ať už jde o havárii letadla, nebo efektivní vykolejení metra. A mezi těmito efektními scénami si budete klást otázky ohledně naší vlastní smrtelnosti, víry nebo posmrtného života.

Nicolas Cage si ve filmu zahrál roli rozvedeného otce, který se snaží zachránit nejen život svého syna, ale rovnou celý svět.

Film vypráví o listu papíru se záhadnou řadou čísel, který byl nalezen spolu s obrázky dětí v časové kapsli z roku 1958. Čísla se dostanou k Cageovi, který z nich vyčte soupis všech katastrof, ke kterým došlo za posledních 50 let. Nechybí počet obětí, datum ani místo neštěstíé. Trojice událostí se však ještě nestala a Cage se jim všem - včetně tíé poslední, zničení světa, rozhodne zabránit.

Podrobný obsah podle ČSFD:

V roce 1958 byla jako součást slavnostní ceremonie, na počest otevření nové základní školy, uložena časová kapsle. Ta obsahovala výkresy některých studentů a jeden list papíru se zdánlivě náhodnými řadami čísel. O padesát let později je kapsle znovu vykopána a list s čísly se dostane do rukou profesora Johna Koestlera (Nicolas Cage), kterému se číselná řada podaří rozluštit.
Vzkaz přesně předpovídá všechny strašné události a katastrofy, ke kterým došlo v uplynulých letech. Obsahuje data, místa i počty obětí. Jak se Koestler prokousává dokumentem, zjišťuje, že mu přebývají tři události. Tři věci, ke kterým ještě nedošlo. A pokud ten papír říká pravdu, poslední z nich zničí svět. John se pouští do zoufalého závodu s časem, ve snaze předpovězeným událostem zabránit, ale katastrofy si žádají oběti a tou poslední může být i on sám.  

Na stránce https://www.csfd.cz/film/236435-knowing/?text=111971

si můžete přečíst komentáře k filmu.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode